Hívjon bizalommal! (+36) 30 249-18-69

A program

Időpont
2019. augusztus 31 - szeptember 2. 

 

1. nap – Indulás  Velencébe!

Utastalálkozó szombaton este az M1 („kis földalatti”) Mexikói úti végállomásánál, a bejárattal szemben, az Euro Travel feliratú buszoknál. Indulás 22.00 órakor.

Az Euro Travel autóbuszai a Budapest - Mexikói úti kisföldalatti végállomás - Budaörsi út - Székesfehérvár – Siófok - Nagykanizsa útvonalon található felszállóhelyeken gyűjtik össze az utasokat. Az autóbuszon a csoportkísérő idegenvezető segíti az ültetést, tájékoztatja utasainkat az utazás időbeosztásáról, a velencei fakultatív programok és belépők árairól, illetve egyéb hasznos tudnivalókról, érdekességekről. Az út során több alkalommal tartunk pihenőt - jellemzően nagyobb benzinkutaknál, illetve Olaszországban "autogrilleknél" - ahol utasainknak alkalmuk kínálkozik a wc/mosdó használatára, kávézásra.

 

2. nap - Olaszország - Velence

Vasárnap a reggeli órákban érkezünk meg  Punta Sabbioni hangulatos kikötővárosába. Utasainkat a kikötőben már várják a Velencébe közlekedő hajók. Idegenvezetőink felügyelik a beszállást, illetve a hajóút alatt ízelítőt adnak Velence és a Velencei Regatta történetéből.

Városnéző sétánk során ellátogatunk a Sóhajok hídjához, betérünk a Szent Márk térre lehetőleg anélkül, hogy átsétálnánk a legendákkal övezett két nagy gránitoszlop, Marco és Todaro között. megnézzük a Dózse Palotát. Aki a palota lagúna felőli részén elhelyezkedő harmadik oszlopának talapzatán végig tud sétálni anélkül, hogy leesne, az meglepetésben részesül. Majd a Via Merciere-n keresztül elsétálunk a város egyik jelképének számító Rialto hídhoz. A Ponte di Rialto az egyik legjobb hely Velencében, ahonnan páratlan kilátást élvezhetünk Velence fő vizi útvonalára, a híres Canal Grande csatornára. Míg nálunk a villamosok és trolik, itt a menetrendszerint közlekedő vizibuszok és vaporettók szállítják az utasokat a lagunaváros egyik ponjából a másikba. Velence és a gondolák szintén elválaszthatatlan fogalmak. A gondolázást is feltétlenül próbálják ki, melyre idegenvezetőnknél tudnak jelentkezni. A Ponte di Rialtotól nem messze található halpiacot is megtekinthetik utasaink, illetve beülhetnek egy helyi kávézóba, megkóstolhatnak egy frissítő limoncellot vagy egy finom gelato italiano-t. 

Nap folyamán lehetőség van ellátogatni Muránóba , ahol az üveggyár meglátogatása után , magát a szigetet is felfedezzük idegenvezetőink segítségével, végezetül meglátogatjuk  Szent Donát bazilikát, ahol Szent Gellért Püspök földi maradványai  találhatóak. A túra időtartama 2 óra, ár: 15 Euro, amely minden költséget taartalmaz!!!!

A kora délutáni órákban veszi kezdetét a híres olasz gondolaverseny, a Velencei Regatta, ahol a számos színes csónak és hajó méri össze gyorsaságát Velence csatornáin. A városnéző program és a regatta megtekintésén kívül utasainknak lesz lehetősége az olasz gasztronómai megízlelésére és a velencei szuvenirek beszerzésére.


Este találkozunk a megbeszélt gyülekezőhelyen idegenvezetőink tájékoztatása szerint. 21:00 órakor indulnak el hajóink Velencéből, hogy vissza vigyenek minket a Punta Sabbionéban várakozó buszunkhoz. 

 

3. nap - Olaszország - Budapest

Rengeteg új élménnyel, emlékkel és ismerettel feltöltődve búcsúzunk Olaszországtól. A hazautazás során játékos feladatsorral és filmvetítéssel, illetve a korábbi fáradalmak kipihenésével töltjük az időt. Természetesen a visszaút során is tartunk technikai szüneteket, ezzel is igyekszünk segíteni utasaink kényelmét. Visszaérkezés a kiindulási helyre a hétfő reggeli órákban.

 

KÖZELEG A 2022-ES VELENCEI REGATTA IDŐPONTJA!
 

 

Jöjjön velünk Ön is! Foglaljon MOST!

 


Velence

22 °C

tiszta égbolt
páratartalom: 77 %
szél: 7.2 km/h DDNy
06.20.

24 °C
06.21.

25 °C
06.22.

25 °C
06.23.

22 °C